DREPT DIPLOMATIC SI CONSULAR PDF

Drept diplomatic și consular by Alexandru Burian. Drept diplomatic și consular. by Alexandru Burian; Asociația de Drept Internațional din Republica Moldova. Curs 1 Drept Diplomatic si Consular Bibliografie orientativa – Ion Anghel: Dreptul diplomatic si dreptul consular (editura univ. juridic, Buc. Drept Diplomatic Si Consular (Timofte Claudia Simona,OrADEA ) – Download as PDF File .pdf) or read online.

Author: Malami Kelkree
Country: Uzbekistan
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 17 April 2012
Pages: 264
PDF File Size: 8.92 Mb
ePub File Size: 19.96 Mb
ISBN: 287-2-84735-885-9
Downloads: 70558
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tygoll

Si acreditarea este diferita in cadrul misiunilor de pe langa organizatiile internationale. Legatia este inferioara ambasadei dpdv al precaderii. Atat misiunea cat si membrii au privilegii si imunitati diplomaitc. Seful de misiune este superior ierarhic fata de ceilalti membrii ai misiunii diplomatice si are prerogative speciale in materie de coordonare, disciplinara, administrativa si cu privire la indrumarea generala a activitatii misiunii.

Personalul misiunilor diplomatice O misiune diplomatica este alcatuita din personal diplomatic si nediplomatic. In cadrul diplomatiei multilaterale, aceste misiuni au functii diferite nu au functii consulareprocedura de numire este diferita si nu necesita obligatoriu si agrementul.

Reciprocitatea suspendarii nu se aplica conxular. In cazul personalului tehnicoadministrativ si de serviciu, nu este obligatorie conditia cetateniei, numirea se face printr-o simpla notificare si se cere ca ei sa nu fie indezirabili.

Formats and Editions of Drept diplomatic și consular []

Presedintele poate incheia tratate internationale, nu are nevoie de depline puteri, poate declara razboi, incheia diplomatiic, are atributii cu privire la numirea, rechemarea si primirea ambasadorilor, de asemenea, prewsedintele are competenta generala de reprezentare in domeniul relatiilor internationale, si poate angaja statul in mod unilateral, inclusiv prin declaratii politice. Oficiul consular reprezinta organul permanent infiintat de un stat pe teritoriul altui stat in vederea obtinerii, realizarii si dezvoltarii relatiilor consulare.

  KURSBUCH PHONETIK LEHRBUCH UND BUNGSBUCH PDF

Au un caracter permanent. Acestea functioneaza in state in care nu avem consukar diplomatice permanente. Functia de observare si informare: In functie de scop sau obiectiv, misiunile diplomatice se clasifica in: Starea de razboi reprezinta de asemenea un caz de incetare a relatiilor diplomatice.

Numirea celorlalti membrii ai misiunii diplomatice se face de catre statul acreditant, se solicita consimtamantul statului acreditar, si persoana numita in aceasta functie trebuie sa fie persona grata, insa procedura nu este la fel de complicata ca si in cazul agrementului si acreditarii. Transformarea misiunii diplomatice consta in schimbarea diplomatc acesteia fie in sens superior fie in sens inferior.

Poate fi trimisa prin intermediul MAE care o trimite ambasadei sau misiunii diplomatice din capitala sa. Membrii misiunilor diplomatice pregatesc runda de negocieri, sondeaza atitudinea statului acreditar, efectueaza schimbul de proiecte de text, participa efectiv la negocieri in cadrul delegatiilor oficiale etc.

Renuntarea reprezinta un act unilateral al persoanei care beneficiaza de imunitate prin care aceasta consimte sa se puna la dispozitia organelor judiciare din statul acreditar.

Sefii de misiune diplomatica nu au nevoie de regula de depline puteri. Misiunile statelor membre sau nemembre ale organizatiei internationale de pe langa acestea se numesc fie Misiuni Permanente, fie Reprezentante Permanente, fie Delegatii Permanente.

Dreptul diplomatic si dreptul consular editura univ. Sectia economica si comerciala: Drept diplomatic consular – grila 3 Documents. Astfel, in cadrul unei misiuni diplomatice pot fi intalniti ca membrii ai personalului misiunii urmatoarele categorii: Stabilirea relatiei diplomatice poate coincide cu infiintarea unei misiuni diplomatice.

Este alcatuita din 2 sub-etape: Numirea sefului de misiune interimar. Scrisorile de acreditare sunt prezentate sefului statului iar in cazul insarcinatului cu afaceri, ministrului afacerilor externe. Pentru reinfiintare este necesar un nou duplomatic intre cele 2 state.

Functia de cobsular poate realizata in diverse forme: Categorii de misiuni diplomatice: In cazul starii de razboi, poate interveni si un armistitiu care duce la reluarea relatiilor diplomatice fara insa ca starea de razboi sa inceteze. Negocierile oficioase preced negocierile oficiale.

  DIGITALNA FOTOGRAFIJA SCOTT KELBY PDF

Renuntarea la imunitate se poate realiza prin ridicarea diplomafic sau renuntare. Atat misiunile diplomatice cat si agentii lor sunt scutiti de plata acestor obligatii. A 3-a categorie, insarcinatii cu afaceri care sunt acreditati pe langa ministrii afacerilor externe. Are precadere seful de misiune care si-a prezentat scrisorile de acreditare la o data anterioara.

Ca o diferenta fata de oficiile consulare, sectiile consulare din cadrul misiunilor diplomatice nu sunt clasificate conform oficiilor consulare.

Curs 1 Drept Diplomatic Si Consular

Consilierii diplomatici au precadere fata de secretarii 1, care au precadere fata 2, fata de 3 si mai departe fata de atasatii diplomatici. Seful legatiei poate fi si ministru rezident sau diplomatoc insarcinat cu afaceri. De asemenea, negocierile reprezinta prima etapa in elaborarea unui tratat international. Ca urmare a prezentarii scrisorilor de acreditare, seful de misiune dobandeste calitate oficiala si pana la prezentarea scrisorilor de acreditare, prezenta sa in statul acreditar are caracter privat.

Distinctia intre aceste categorii este importanta din punct de vedere al precaderii si al etichetei. Acreditarea reprezinta procedura speciala prin care se reglementeaza afirmarea. Activitate specifica a unui aparat de stat, in domeniul relatiilor externe. In Romania, conform Constitutiei, presedintele are atributii in domeniul politicii externe si reprezinta statul in relatiile internationale.

Exercitarea functiilor consulare prin intermediul misiunilor diplomatice: