KALEMLJENJE RUZA PDF

Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Nishura Kezil
Country: Burundi
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 6 August 2005
Pages: 178
PDF File Size: 5.12 Mb
ePub File Size: 1.65 Mb
ISBN: 779-7-27614-159-3
Downloads: 88732
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tall

Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara. Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode.

Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra. Sredstva za zimsko tretiranje. Kako postepeno stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo. Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Koristi se kao Galpar. Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra.

Rasadnik Ruza -Joksic-

Orezivanje malina i kupina. Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka. Kao i razvodjenje mladara.

  BESTIARY OF THE HYBORIAN AGE PDF

Sve ostalo se radi kao u varijnti A. Rupe treba da ostanu otvorene nedelje. Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Smatralo se da su to sinonimi iste sorte.

Rezidba na rod obavlja se u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta. Koristi se kao Oleo ultravet.

Pripremaju se uslovi za sadnju jagode. Vreme izvodenja tuza tretiranja. Vremenom plodovi pocrne i otpadnu. U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo.

Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se: Orah kaleemljenje voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m. Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm. Na dno rupe se stavlja gr. Sadnju treba da obavljaju dva radnika.

Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima. Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem. Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Koristi se kao Galmin. Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije. Letnja rezidba je dopuna zimskoj. Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2. Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku.

  GRIDGEN TUTORIAL PDF

Rasadnik Ivanovic – Google+

Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini. Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa. Sadnicu vezujemo trakom od kalemljwnje tkanina, u formi 8-ce. Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis. Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle kalemlkenje dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju.