LEGEA 307 DIN 2006 ACTUALIZATA 2011 PDF

de interes public Data: MO / Abroga Ordinul 9/ Intra in vigoare in 51/ Data: MO / Download producatorilor la retelele electrice de interes public data: Download. Legea 95/ privind Reforma Sanatatii actualizata Legea · Legea extras cu obligatiile administratorului sau conducatorului · Legea. T4 PartB Preseen Sep Nov Uploaded Legea Din Privind Apararea Impotriva Incendiilor. Uploaded LEGE Nr1 Actualizata Uploaded.

Author: Kishicage Fautaxe
Country: Guatemala
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 5 June 2013
Pages: 426
PDF File Size: 7.81 Mb
ePub File Size: 20.57 Mb
ISBN: 314-1-17579-520-9
Downloads: 52184
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tucage

Neglijenta in pastrarea secretului de stat Art. Executarea pedepselor complementare aplicate persoanelor juridice ce nu pot fi dizolvate sau a caror activitate nu poate fi suspendata se prescrie intr-un termen de 3 ani, care curge de la data la care pedeapsa amenzii a fost executata sau considerata ca executata. Pe timpul executarii pedepsei in unitatea in care cel condamnat isi desfasoara activitatea la data aplicarii pedepsei, contractul de munca se suspenda.

Intreruperea cursului prescriptiei produce efecte fata de toti participantii la infractiune, chiar daca actul de intrerupere priveste numai pe unii dintre ei. Daca faptele prevazute in alineatele precedente sunt savarsite de orice alta persoana, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 7 ani.

Cumpără forma actualizată

Termenul de incercare se socoteste de la data cand hotararea prin care s-a pronuntat suspendarea conditionata a executarii pedepsei a ramas definitiva. Llegea II Infractiuni pe campul de lupta. Lovirea sau alte acte de violenta savarsite de catre un functionar public, in conditiile alin.

Vatamarea corporala grava savarsita de catre un functionar public, in conditiile alin. In cazul cand faptele prevazute in alineatele precedente au avut ca urmare o tulburare in activitatea de transport pe calea ferata sau un accident de cale ferata, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 15 ani si interzicerea unor drepturi, iar daca au produs o catastrofa de cale ferata, pedeapsa este detentiunea pe viata sau inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

In cazul in care exista circumstante agravante, persoanei juridice i se aplica amenda care poate fi sporita pana la maximul special, prevazut in art. Dispozitia alineatului precedent se aplica si persoanei fara cetatenie care nu actuailzata domiciliu in tara. Neindeplinirea indatoririlor de serviciu sau indeplinirea lor defectuoasa, din culpa. Gestiunea frauduloasa savarsita in scopul de a dobandi un folos material se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.

In caz de gratiere totala sau de gratiere a restului de pedeapsa, termenul curge de la data sctualizata de gratiere. Scaderea se face si atunci cand condamnatul a fost urmarit sau judecat, in acelasi timp ori in mod separat, pentru mai multe infractiuni concurente, chiar daca a fost scos de sub urmarire, s-a incetat urmarirea penala sau a fost achitat ori s-a incetat procesul penal pentru fapta care a determinat retinerea sau arestarea preventiva.

  BATUL THE GREAT SAMAGRA PDF

Integral: Codul penal, actualizat , prin Legea /

Daca fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 15 la 25 de ani. Divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului.

Daca fapta prevazuta de legea penala constituie infractiune, instanta ia masura internarii sau aplica o pedeapsa. Cand respingerea cererii se bazeaza pe lipsa de forme, ea poate fi reinnoita potrivit dispozitiilor Actualziata de procedura penala. In cazul faptelor prevazute la alin. Vatamarea corporala grava, savarsita impotriva unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitiul functiunii ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani.

Daca actele savarsite pana in momentul impiedicarii actualisata o alta fapta prevazuta de legea penala, participantului i adtualizata aplica pedeapsa pentru aceasta fapta.

Racordare la rețele de interes public

Sustragerea materiilor explozive se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi. Actalizata are efecte si asupra pedepselor a caror executare este suspendata conditionat. MCP Cabinet avocati Stabilirea salariului minim diferentiat si modul de contestare a decizilor emise de angajator. Termenele aratate in alin. Instanta poate sa nu dispuna confiscarea bunului daca acesta face parte din mijloacele de existenta, de trebuinta zilnica ori de exercitare a profesiei infractorului sau a persoanei asupra careia ar putea opera masura confiscarii speciale.

Constituie tentativa si producerea sau procurarea mijloacelor, a instrumentelor sau luarea de masuri in vederea comiterii faptei prevazute la alin. In cazul cand pedeapsa a carei executare a fost suspendata este amenda, termenul de incercare este de un an.

Cei cu capacitate de exercitiu restransa se pot impaca cu incuviintarea persoanelor prevazute de lege. In durata executarii pedepsei inchisorii oegea locul de munca nu intra timpul in care condamnatul lipseste de la locul de munca. Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitati, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Daca actele indeplinite pana in momentul desistarii sau impiedicarii producerii rezultatului constituie o alta actualizafa, se aplica pedeapsa pentru acea infractiune. De asemenea, i se pune in vedere ca are obligatia sa instiinteze instanta de indata, daca minorul se sustrage de la supravegherea ce se exercita asupra lui sau are purtari rele ori a savarsit din nou o fapta prevazuta de legea penala.

  HAYKIN SYSTEMY TELEKOMUNIKACYJNE TOM 2 PDF

In cazul in care, inainte de inceperea executarii pedepsei intr-o inchisoare militara, condamnatul a fost trecut in rezerva, pedeapsa se executa intr-un loc de detinere. Sectiunea IV Calculul pedepselor.

Reabilitarea nu are ca urmare obligatia de reintegrare in functia din care infractorul a fost scos in urma condamnarii ori de rechemare in cadrele actualiztaa ale fortelor armate sau de redare a gradului militar pierdut. Actele aratate in alineatul precedent nu se sanctioneaza, daca pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la care s-a instigat este de 2 ani sau mai mica, afara de cazul cand actele indeplinite de autor pana in momentul desistarii constituie alta fapta prevazuta de legea penala.

Supunerea la munca fortata sau obligatorie. Condamnarile pronuntate actualiazta fapte savarsite in timpul minoritatii nu atrag incapacitati sau decaderi. Nu se pedepseste persoana care, savarsind fapta prevazuta in alin. Aceasta masura poate fi luata pe o durata de pana la 2 ani.

Daca actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau 201 acelasi sex, care nu a implinit varsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de catre faptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi. Dispozitiile alineatului precedent se aplica si in cazul in care condamnarea la pedeapsa detentiunii pe viata a fost comutata sau inlocuita cu 2060 inchisorii.

Sectiunea I Infractiuni contra ordinii si disciplinei militare. Cand constrangerea consta in amenintarea cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani.

Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare, din culpa, a unui bun, chiar daca acesta apartine faptuitorului, in cazul in care a avut consecinte deosebit de grave, se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 6 ani, iar daca a avut ca urmare un dezastru, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani. Nu se pedepseste cel care a fost prins in incaierare impotriva vointei sale, sau care a incercat sa desparta pe altii, sa respinga un atac ori sa apere pe altul.

Cand condamnatul executa mai multe pedepse cu inchisoare, care nu se contopesc, fractiunile de pedeapsa se socotesc in raport cu totalul pedepselor.